Untitled-2-05

  DEZVOLTARE PERSONALĂ

 

Tu cine vrei să fii? 

“În fiecare zi, în fiecare clipă, avem şansa de a începe o nouă viaţă…..“ 

Dar câți dintre noi gândesc așa? Sau câte șanse ratate ai până înțelegi asta? 

Prima dată când m-am privit cu adevărat m-am întrebat: ce vrei? 

Vreau să trăiesc, mi-am zis. Nu de asta sunt aici?   Ca să trăiesc? Sigur…dar de ce nu trăiesc cum simt, cum vreau?  Și Cine sunt? 

Am stat multe zile în care nu am știut să răspund. Am recunoscut până la urmă că nu mai știam cine sunt. Oare e normal să nu mai știi cine ești?! Unde m-am pierdut? Sau de ce trebuie să rămân cum am fost?

Multe întrebări care părea că nu își au rostul atunci, dar care m-au ajutat să încep cea mai curajoasă călătorie din viața mea. Călătoria“ inside me “.

M-am avântat astfel pe un drum necunoscut cu speranța să nu mă zdrobesc. Nu numai că nu m-am zdrobit, dar să mă descopăr a fost și este cea mai fascinantă misiune a mea. 

E nevoie de o clipă în care să stai cu tine și să-ți vorbești cu sinceritate.  

Să-ți răspunzi cum e viața ta acum. Alegerile pe care le faci sunt ale tale sau sunt în concordanță cu trebuie, cu așa se face sau cu nu am de ales? 

Te simți încolțit să faci unele alegeri sau ești mulțumit cu ele? 

Nu-i nimic dacă nu știi din prima răspunsul. Simplu fapt că îți acorzi acest moment pentru tine deschide niște uși. 

Ce ar fi să le lași deschise și să explorezi?

Funcționăm zilnic și de mult pe pilot automat și când ne acordăm puțină liniște să stăm cu noi înșine nu mai vedem adevărul din noi. 

Cine suntem noi dacă ne setăm anumite comportamente, ne facem promisiuni pe care ne e greu să le respectăm, ne spunem povești frumoase, plauzibile și suportabile ca să putem supraviețui vinei de a simți altfel de cum ar trebui?!

Oare nu ne amăgim constant cu ajutorul minții și devenim ostili sufletului nostru?

Cine suntem noi dacă așteptăm din exterior soluții, oameni potriviți să ne facă să ne simțim împliniți și amânăm să trăim lucrurile care ne bucură  pâna la anul, până când se fac copiii mari, până când o sa am bani, pâna când voi întâlni pe cineva ?

Mărturisesc că mi-a fost foarte greu să fac față multor răspunsuri care veneau în mintea mea și le-am dat de mai multe ori la o parte, căci unde eram nu mă mai surprindea nimic și mă simțeam protejată. Dar vine o zi când înțelegi că dacă nu faci niciun pas, vei amorți în locul ăla până nu o să te mai poți mișca deloc. Și ce se va alege de tine atunci?

Dar am stabilit că vreau să trăiesc și atunci am riscat să stau sub avalanșa răspunsurilor dureroase. Și dacă tot nu mai știu cine sunt, măcar am șansa să aleg cine vreau să devin. Și continui să mă observ, să îmi răspund la întrebări și să aleg în fiecare zi, în fiecare clipă, şansa de a începe o nouă viaţă….transformându-mă în cine vreau să fiu.  

Eu vreau să fiu eu însămi.  Tu cine vrei sa fii?